Lead Developer Java

Omschrijving

Ben jij in staat om onze agile teams te ondersteunen bij het bedenken van oplossingen voor complexe problemen? En ben jij sturend in de keuzes ten aanzien van de technologie en tools die we gebruiken voor de ontwikkeling van onze applicaties?

Gezocht: Lead Developer Java


Wat ga je doen?

Je ondersteunt onze Agile teams bij het bedenken van oplossingen voor complexe business problemen. Wat jij bedenkt, past bij onze doelarchitectuur en sluit aan bij onze Digital Transformation Roadmap. Vanzelfsprekend begin je daarbij vanuit de wensen van onze klanten. Vervolgens bepaal je hoe de oplossingen vertaald worden in applicaties en infrastructuur. Je bewaakt dat de geïmplementeerde oplossingen die door de scrum teams worden opgeleverd in lijn zijn met architectuur en bent daarbij sturend in de technologische keuzes die gemaakt moeten worden. Als geen ander binnen onze change organisatie bevind jij je op het scheidsvlak tussen business en IT.

Je bent en blijft op de hoogte van relevante ontwikkelingen op het gebied van software development en IT technologie en je maakt de vertaalslag van deze ontwikkelingen naar LeasePlan Nederland. Door jouw kennis en vakmanschap ben je in staat tactische keuzes te maken ten aanzien van de technologieën en tools die we gebruiken in het ontwikkelproces.

In deze functie rapporteer je aan de Manager Digital Change en je levert input aan anderen die de architectuurfunctie vormen. Niet alleen de Enterprise Architect. Daarmee ben je een van de drijvende krachten achter het architectuurdenken binnen LeasePlan Nederland, met het continue verbeteren van het ontwikkelproces als specialisme. Je bent verantwoordelijk voor een of meerdere volledige domeinen, zoals het Java ontwikkelplatform, full stack.

Vereisten

Dit vragen wij:

We zoeken een gemotiveerde zelfstarter die in staat is om te communiceren met stakeholders op alle niveaus in de organisatie. Goede consultancy skills zijn van groot belang, we verstaan hieronder: analyseren, presenteren, visualiseren, adviseren en communiceren. Je bent in staat om jouw visie op een begrijpelijke manier te communiceren aan bijvoorbeeld Agile teams, Business Process Consultants en stakeholders vanuit de business. Je kunt goed schakelen tussen conceptueel en operationeel niveau. Je beschikt over een gezonde dosis persoonlijk leiderschap. Je kunt de relatie met de business opbouwen en onderhouden. Tenslotte ben je in staat om structuur aan te brengen in processen en samenwerking.

Je beschikt daarnaast over:

 • WO/Master werk- en denkniveau (aangevuld met relevante opleidingen en certificeringen)
 • 10+ jaar werkervaring, waarvan minimaal 5 jaar in voor functie relevante positie(s)
 • Juiste vaardigheidsniveau om senior management te adviseren en inspireren
 • Juiste vaardigheidsniveau om zelforganiserende teams te inspireren
 • Ervaring met het digitaliseren van business services
 • Bewezen staat van dienst als software ontwikkelaar waaronder:
  • Samen met de business en agile teams vinden van oplossingen voor requirements in een complex (legacy) ICT landschap
  • Ervaring met gangbare ontwikkelplatforms en -tools in een Java-omgeving, zoals JAVA 8 EE, Spring Framework, GIT, Jenkins, Maven en Sonar. En daarnaast de Javascript frameworks als Vue.js, AngularJS en JQuery
  • Aantoonbare ervaring met het vertalen van relevante nieuwe technologische ontwikkelingen naar bruikbare oplossingen in de organisatie

Wat wij bieden

LeasePlan is ook in 2021 verkozen tot Top Employer en dat voor de 12de keer op rij! Top Employer word je niet zomaar; wij bieden:

 • Goed marktconform salaris, variabele beloning, premievrij pensioen en een electrische leaseauto;
 • Positieve, enthousiaste werkomgeving en een markt die volop in transformatie is;
 • De vrijheid als ondernemer en de infrastructuur om gas te geven;
 • Uitstekende (internationale) doorgroeimogelijkheden;
 • Fijne werklocatie in het WTC van Almere met eigen koffiebar en barista;

WIJ ZIJN LEASEPLAN. WHAT’S NEXT?

Met 1,8 miljoen leaseauto’s in ruim 30 landen behoort LeasePlan wereldwijd tot de top. We maken onze klanten mobiel en hun leven net iets makkelijker. Dat doen we door alle service te verzorgen bij het kiezen, rijden, de inruil en verkoop van een enkele auto tot een compleet wagenpark.


What’s next
is de leidende vraag bij alles wat we ondernemen. Any car, anytime, anywhere, onze concrete ambitie voor de mobiliteitsmarkt van morgen. De rol van Connected Car, de verschuiving van autobezit naar autodelen, de behoefte aan contractuele vrijheid en duurzame oplossingen voor ons klimaat, beschouwen we als ons werkveld. Als pionier nemen we het voortouw in Nederland.


Naast ons gebruikelijke werk, doen we samen wat nodig is om onze belofte waar te maken. Digitalisering, ondernemerschap, lean en klantrelevant werken? Ook dat hoort bij het pakket als je hier werkt. What’s next is geen vrijblijvende vraag die we aan de buitenwereld stellen, maar een uitnodiging aan ons zelf: om stappen te blijven zetten die het verschil maken voor onze klant in de mobiliteitsmarkt van morgen. Top, als jij daar bij wilt zijn.


Enthousiast?

Reageer dan snel en stuur direct je cv en motivatie. Vragen? Bel of mail Norbert Komen, Manager Digital Change, op 06 2066 5086 of norbert.komen@leaseplan.com.