Medewerker Digital Sales - Online Partner

Omschrijving

Stroomt bij jou het commerciële bloed door je aderen? Zie jij ieder gesprek als een mogelijkheid om de klant en partner LeasePlan-fan te maken? Ben jij onze nieuwe ambassadeur van LeasePlan en straalt dit op elke prospect, klant en partner uit?

GEZOCHT: Ambitieus saleskanon die gek is van auto’s!

We zoeken nú de Medewerker DIGITAL SALES bij LeasePlan Nederland.


WAT GA JE DOEN?
Het leukste aan deze baan is het enthousiast maken en begeleiden van partners over onze geweldige diensten. Binnen SME Online is afdeling Partners verantwoordelijk voor het converteren van leads die via de partner portal of telefonisch binnenkomen. Als Medewerker Digital Sales ben je het eerste aanspreekpunt van de partner bij het converteren van orders bij prospects en klanten. Dit doe je primair telefonisch en via online. Jij haalt geen voldoening uit je werk als je niet iedere minuut van je dag met een klant of partner in contact bent. Je schakelt makkelijk tussen kanalen en ondersteunt onze partners in het salesproces.

Je benadert partners telefonisch en online en hebt creatieve ideeën om samen met de partner nieuwe leasecontracen af te sluiten of te verlengen. Je bent in staat om kwalitatief goede verkoopgesprekken te voeren en mee te denken naar een totale oplossing voor de klant én partner, dit doe je zowel telefonisch als via online kanalen. Vanaf het moment dat je de partner spreekt, ben jij diegene die ervoor zorgt dat hij of zij zich gehoord voelt en een juiste aanbod ontvangt. Jij analyseert de behoefte van de klant en partner en bent met jouw kennis van onze diensten de beste gesprekspartner voor hem of haar. Kortom, je weet zoveel mogelijk waarde per klant voor LeasePlan te realiseren.

BELANGRIJKSTE TAKEN & VERANTWOORDELIJKHEDEN

 • Indirect verkopen!;
 • Het voeren van cross-, up- en deepsell gesprekken;
 • Het helpen van partners bij de oriëntatie en het maken van de juiste beslissingen;
 • Het leveren van meerwaarde voor de klant en partner en dit weten te converteren in omzetverhoging en verbetering van de klanttevredenheid;
 • Het volgen en opvolgen van je sales-pijplijn;
 • Het actief bijdragen in teamactiviteiten en kennisdeling.

SME ONLINE
Deze commerciële functie is vacant bij de afdeling SME Online. Een energieke club met een dijk van een verantwoordelijkheid. SME Online bedient duizenden bedrijven en is een snelgroeiend segment binnen LeasePlan. Het team bestaat uit een dynamische en diverse groep collega’s met enorm veel kennis, drive en passie om het voor klanten gewoon goed te regelen.

De SME Online organisatie bestaat uit vier teams; e-Commerce, Online Sales & , Partners en Client Services. Jij wordt samen met je collega’s verantwoordelijk voor het behalen van de resultaten van de afdeling Partners.


ACHTERGROND
Met de ambitie ‘any car, anytime, anywhere’ zet LeasePlan vol in op transformatie van de mobiliteitsmarkt. We brengen What’s next? naar onze grote, kleine en toekomstige klanten.

Dat zijn ook klanten die in het MKB segment met een wagenpark van één tot tien auto’s. Het indirecte partnerships kanaal is een belangrijk onderdeel in de benadering van de MKB-klant. Aangesloten partners gebruiken hun netwerk om contracten online bij LeasePlan onder te brengen. Als marktleider nemen we het voortouw in de Nederlandse leasemarkt door voor deze specifieke doelgroep een online oplossing te bieden. Dat houdt in dat wij onze partners helpen bij de oriëntatie en het maken van de juiste beslissing als het gaat om een auto en het leasecontract voor zakelijk gebruik voor de ondernemer zelf en zijn of haar werknemers. Dit doen wij direct met partners via onze partner portal.

Vereisten

WIE ZOEKEN WE?
Jij bent een digital native en een autoliefhebber. Jij ben een professionele en representatieve gesprekspartner met sterke communicatieve en sociale vaardigheden. Jij werkt graag in teamverband en bent vaardig in stakeholdermanagement. Verder verwachten wij minimaal een afgeronde HBO-opleiding, aantoonbaar analytisch vermogen en extreem commercieel gedrevenheid.

WAT WIJ BIEDEN
LeasePlan is ook in 2022 verkozen tot Top Employer of the year en Top Employer wordt je niet zomaar; wij bieden:

 • Een uitdagende functie voor 40 uur in de week;
 • Goed marktconform salaris, variabele beloning, premievrij pensioen;
 • Positieve, enthousiaste werkomgeving en markt die volop in transformatie is;
 • De kans om het MKB segment binnen LeasePlan hard te laten groeien;
 • Uitstekende (internationale) doorgroeimogelijkheden;
 • Fijne werklocatie in het WTC van Almere met koffiebar en barista;
 • Goede thuiswerk faciliteiten; op dit moment werken we nog voornamelijk vanuit huis vanwege corona.

BEN JIJ DIT?
Reageer dan snel en stuur direct je cv en motivatie. Vragen? Bel Laurens Dhaese, Manager Partnerships, direct mobiel op 06- 22 10 36 93