Sales Executive

Omschrijving

Ben jij de persoon die groei van onze vloot gaat helpen realiseren? Heb jij een uitstekend gevoel voor kansen in de markt, nog voordat de concurrent deze kansen ziet? En zie jij deze kansen niet alleen, maar weet je deze ook tijdig en efficiënt te verzilveren? Ben jij de geboren verkoper die verkoopt zonder te verkopen en die happy wordt van uitdagende doelstellingen? Die de taal spreekt van onze potentiële klanten en op verschillende niveaus mensen en bedrijven aan zich weet te binden? En, last but not least, energie krijgt van het verkopen van bedrijfswagens (LCV’s)? Solliciteer dan op de vacature Sales Executive.

Een korte intro

We bevinden ons in een pittige, concurrerende markt, die het afgelopen jaar flink op zijn kop is gezet. Toch weten we in deze markt new business binnen te halen en te groeien! En daar bovenop hebben we de ambitie om hard te groeien bij prospects met bedrijfswagens in hun wagenpark. Als Sales Executive speel jij hier een belangrijke rol. Specifiek als het gaat om het acquireren van klanten met bedrijfswagens in hun vloot.

Vanuit persoonlijke gesprekken aan tafel bij prospects, win jij zoveel mogelijk nieuwe, goed bestellende klanten voor ons. Binnen jouw rayon weet jij precies waar de kansen liggen. Je spit de markt doorlopend door, selecteert een grote diversiteit aan prospects, legt slim en efficiënt contact en luistert vervolgens goed. De RUSH-methodiek, consultative selling en onderhandelen zijn voor jou een tweede natuur en jij weet als geen ander wat een win-win situatie is. Of het nu gaat om een prospect met een wagenpark van 5, 50 of 100 bussen, jij vertaalt de klantwens naar de juiste LeasePlan oplossing.

Bij ieder contract dat je afsluit werk jij als buitendienst nauw samen met een vaste binnendienst. Daarnaast heb je veel contact met andere sales collega’s en werken jullie samen aan het behalen van een teamtarget. Door de open en directe omgang met elkaar geeft het behalen hiervan net zoveel voldoening als het behalen van je eigen target.

Dit ga je doen:

 • binnenhalen van nieuwe klanten en orders door het genereren van leads, selecteren en bezoeken van prospects en het opvolgen van koude acquisitie-acties. De focus ligt hierbij op bedrijfswagens.
 • uitvoeren van tendertrajecten, waarbij jij het acquisitietraject doorloopt. Van de eerste afspraak tot het sluiten van de overeenkomst, de implementatie en overdracht aan Accountmanagement;
 • vergroten van saleskansen door het efficiënt inrichten en bewerken van jouw rayon;
 • het structureel en commercieel opvolgen van afspraken;
 • opbouwen en beheren van jouw sales pijplijn;
 • correcte vastlegging van prospectdata in systemen, met name Salesforce;
 • vertalen van markt- en brancheontwikkelingen naar product development.
 • in staat te pionieren in een markt- en branche waar je zélf het wiel moet uitvinden.

Over de afdeling
Sales Corporate is één van de vijf teams in het cluster Grow. Dit team richt zich op het acquireren van nieuwe klanten, met een focus op de voor ons nieuwe markten en branches met meer winstgevende deals. De Sales Executive maakt deel uit van het Sales Corporate team en richt zich specifiek op prospects met een wagenpark van 5 tot 100 voertuigen waarbinnen bedrijfswagens een belangrijke rol spelen. Kenmerkend voor het Sales team: een enorme drive, resultaatgerichtheid, kennis, kwaliteit & last but not least: work hard, play hard.

Vereisten

Wij zijn op zoek naar een Sales Executive die niet alleen overal kansen ziet, maar deze ook weet om te zetten naar resultaten. Wat er ook speelt in de markt, jij bent ervan op de hoogte en weet wie je moet benaderen om een deal binnen te halen. Stress komt niet in jouw woordenboek voor, jij leeft juist op van een drukke agenda met veel afspraken. Iedere keer dat je de telefoon pakt, of de deur uit gaat betekent immers een kans om te winnen! Daarnaast breng je het volgende met je mee:

 • minimaal een afgeronde hbo-opleiding;
 • 3-5 jaar werkervaring in een commerciële omgeving, waarvan minimaal 2 jaar in de buitendienst;
 • een bewezen trackrecord in het converteren van (sales)opportunities;
 • affiniteit met bedrijfswagens en de ambitie om je hierin te specialiseren vanuit een Sales perspectief;
 • kennis- en ervaring op het gebied van bedrijfswagens en -inrichting zijn een pré;
 • bereidheid om relevante trainingen over bedrijfswagens te volgen en tijd te investeren om je kennis over bedrijfswagens te vergroten en op peil te houden;
 • goede kennis van de leasebranche en van de servicemarkt in het algemeen;
 • zelf startend vermogen, een huntersmentaliteit en sterk ontwikkelde acquisitiekwaliteiten waarmee je de jacht op nieuwe klanten tot een goed einde brengt;
 • empathisch vermogen, hands-on-mentaliteit, flair en charme;
 • het vermogen om social selling in te zetten om je rayon nog beter te bewerken;
 • de vaardigheid om besluitvormingsprocessen van targetorganisaties te doorgronden, te beheersen en te beïnvloeden;
 • het talent om concurrentie te lokaliseren en de wil om ze te verslaan.

Enthousiast?
Reageer dan op deze vacature.  Vragen? Neem dan contact op met Dirk Gaasbeek (06-14501758).