Senior Compliance Officer/AML expert

Omschrijving

Ga jij met jouw kennis Compliance binnen LeasePlan Nederland naar een hoger niveau tillen? Heb jij een positieve instelling en een groot probleemoplossend vermogen? Dan gaan wij graag deze uitdaging met je aan!

WAT GA JE DOEN?

Je gaat aan de slag binnen het team Compliance & Privacy, onderdeel uitmakend van het Risk domein van LeasePlan Nederland. Als tweede lijn adviseert Compliance het management van LeasePlan Nederland (LPNL) bij het nemen van beslissingen op het gebied van integriteit en gedrag en bijbehorende risico's.

Als Senior Compliance Officer/AML expert zorg je dat management en medewerkers van Leaseplan zich bewust zijn van compliance gerelateerde risico’s. En dan met name die op het gebied van FEC/AML en de impact van in- en externe wet- en regelgeving. We bieden hen hulp om deze Compliance risico’s te identificeren, beoordelen en bewaken.

Verder onderhoud je contacten binnen het hele bedrijf. Mensen weten jou te vinden en je kunt zelf ook makkelijk je weg vinden. Je kent de interne processen goed en je kunt met iedere afdeling goed mee denken. Je bent op de hoogte van wat er speelt binnen het bedrijf en maakt daarmee de vertaalslag naar Compliance als tweedelijnsfunctie. Waar kan je bij adviseren? Wat moet je monitoren? Welke risico’s zie je en hoe kun je die beheersen? Het zit in je om continue te willen verbeteren en je durft hierbij initiatief te nemen.

Awareness is een belangrijke pijler: hoe kunnen we vanuit Risk helpen zorgen dat producten en processen aan de regels voldoen? Hoe maak je mensen bewust van het belang? Je voelt je zeker om presentaties te geven en de mensen hierin mee te krijgen.

Met wie werk je samen?
Je werkt met je collega’s in de afdeling Compliance & Privacy, een team bestaande uit 5 medewerkers. Je werkt veel samen met collega’s van de risk teams en het legal team op het gebied van Non Financial Risk en natuurlijk de collega’s in de eerste lijn. Ook weten jij en je collega’s van Group Compliance elkaar goed te vinden.

Taken & verantwoordelijkheden:

 • Vanuit een onafhankelijke rol binnen de organisatie (pro-actief) advies geven aan collega’s, management en directie over de inrichting van de interne bedrijfsvoering en de daarmee samenhangende compliance risico’s, en dan met name de AML gerelateerde risico’s; je vertaalt daarbij wet- en regelgeving naar verplichtingen die van belang zijn voor LPNL.
 • Je bent een belangrijke stakeholder in contacten met management, corporate- en vakafdelingen, waarbij je compliance risico’s identificeert en weegt
 • Je monitort of risicobeperkende maatregelen worden ingevoerd en werken, waarbij je rapportages opstelt ten behoeve van management en vakafdelingen over compliance standaarden en risico's
 • Je stelt rapportages op en voert samen met andere stakeholders de SIRA uit.
 • Je participeert namens de afdeling Compliance in projecten binnen Leaseplan.
 • Daarnaast lever je een bijdrage aan het opstellen van afdelingsplannen en de uitvoering ervan.

In deze functie rapporteer je aan de manager Compliance & Privacy.

Vereisten

WIE ZOEKEN WE?
Voor deze functie zoeken we een ervaren compliance officer die tevens expert is op FEC/AML gebied. Je beschikt over overtuigingskracht en een stevige persoonlijkheid. Je bent resultaatgericht, kunt goed prioriteren, neemt zelfstandig besluiten en komt je afspraken na. Je hebt een positieve en pragmatische instelling en een groot probleemoplossend vermogen. Ook heb je sterke communicatieve en analytische vaardigheden. Verder verwachten wij:

 • Een relevante en afgeronde HBO of academische opleiding, bijvoorbeeld in rechten, bedrijfseconomie of bedrijfskunde
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in een functie binnen (compliance) risk management, bijvoorbeeld bij een bank of een toezichthouder
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving en beleid en processen binnen het bancaire vakgebied
 • Je vindt het leuk om collega’s te begeleiden en hebt bij voorkeur een gespecialiseerde opleiding op het gebied van Compliance afgerond
 • Jij bent een teamspeler die graag het overzicht houdt en plezier uit je werk haalt en naar je werk brengt
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

WAT WIJ BIEDEN

LeasePlan is ook in 2022 verkozen tot Top Employer of the year en dat voor de 13de keer op rij! Top Employer wordt je niet zomaar; wij bieden:

 • een uitdagende functie voor 36-40 uur in de week;
 • goed marktconform salaris, variabele beloning, leaseauto en premievrij pensioen;
 • positieve, enthousiaste werkomgeving en een markt die volop aan het veranderen is;
 • de vrijheid als ondernemer en de infrastructuur om gas te geven;
 • uitstekende (internationale) doorgroeimogelijkheden;
 • een fijne werklocatie in het WTC van Almere, vlakbij het NS station;
 • goede thuiswerk faciliteiten; op dit moment werken we gedeeltelijk vanuit huis en gedeeltelijk op kantoor (hybride concept).

OVER LEASEPLAN NEDERLAND

Met onze duurzame mobiliteitsambitie zet LeasePlan vol in op veranderingen in de mobiliteitsmarkt. We brengen What’s Next? naar onze grote, kleine en toekomstige klanten en leaserijders. De rol van  Connected Car, de verschuiving van autobezit naar autodelen, de behoefte aan contractuele vrijheid en duurzame oplossingen voor ons klimaat zijn onmisbaar. Als pionier nemen we het voortouw in Nederland. Een paar mooie voorbeelden hiervan:

 • We brachten als eerste autoleasing naar Nederland en later naar consumenten met onze private lease acties.
 • We zijn partner van ANWB, Lightyear, XDelft van de TUDelft.
 • Tijdens het North Sea Jazz Festival organiseert LeasePlan het artiestenvervoer met elektrische auto’s; meer dan 30.000 kilometer zonder CO2-uitstoot en dat in 3 dagen!
 • Samen met de grootste bedrijven ter wereld zijn we één van de tien oprichtingspartners van het wereldwijde initiatief EV100. In Nederland zijn we de eerste automotive werkgever aangesloten bij de coalitie Anders Reizen.

Naast ons gebruikelijke werk, doen we samen wat nodig is om onze belofte waar te maken. Digitalisering, ondernemerschap, lean en klantrelevant werken? Ook dat hoort bij het pakket als je hier werkt. What’s next  is geen vrijblijvende vraag die we aan de buitenwereld stellen, maar een uitnodiging aan ons zelf: om stappen te blijven zetten die het verschil maken voor onze klant in de mobiliteitsmarkt van morgen. Doe je mee?


Enthousiast?

Reageer dan direct. Vragen? Neem contact op met Yvette Tienhooven, Manager Compliance & Privacy, op 06-57582057

of yvette.tienhooven@leaseplan.com